Tijd voor een goed gesprek? Tijd voor een goed gesprek?
Wie is Els? Hoe bereik je Els? Bel Els in de media  
Wat is stichting Bel Els? Tips van Els Sponsors van Bel Els
Wanneer bel je Els? Els zoekt vriendinnen Els maatschappelijk betrokken
     

Bel Els zoekt nieuwe vrijwilligers


Ben jij een luisterend oor binnen het succesvolle Bel Els?

Sta je stevig in het leven? Heb je behoorlijke portie levenservaring? En ben je op zoek naar vrijwilligerswerk om verder inhoud te geven aan je leven? Wil je anderen helpen? Door te luisteren en te praten zonder bindend advies te geven? Dan is Bel Els iets voor jou! Bel Els biedt een luisterend oor voor iedereen die dat nodig heeft. Of het nu gaat over eenzaamheid, depressie, relatieproblemen, incest, huiselijk geweld, alcoholisme of opvoedkundige problemen. Maar ook als je even gezellig met iemand wilt kletsen.
Het afgelopen jaar kreeg Bel Els duizenden telefoontjes. En het aantal bellers groeit. We zijn dan ook toe aan uitbreiding van ons team. En op zoek naar de juiste personen die met gevoel invulling kunnen geven aan Bel Els.

Je kent het gevoel vast wel: je hebt een dip en je wilt je eigen vrienden of familie niet lastig vallen. En je komt er zelf niet uit. Of je hebt iets vervelends meegemaakt en je wilt even bellen met iemand. Anoniem. Met iemand die gewoon naar je luistert. Iemand die jou begrijpt en inzicht heeft in de situatie. Zonder vooroordelen. Omdat ze zelf ook zoiets meegemaakt hebben. Omdat ze levenservaring hebben. Dat is de basis van Bel Els. De beller het gevoel geven dat er écht geluisterd wordt.

Als vrijwilliger bij Bel Els heb je zo je eigen specialisatie. Omdat je zelf het een en ander hebt meegemaakt. Je hebt het voor jezelf al wel verwerkt en een duidelijke plek in je leven gegeven. Je kunt met gemak over het probleem praten en je inleven in andermans gelijksoortige situatie.. Op die manier kun je namelijk echt iets voor de ander betekenen.

Bellers hebben bij Bel Els geen vaste ‘Els’. De volgende keer komen ze wellicht bij een andere Els terecht. Zo voorkom je dat er ongewenste relaties ontstaan. En kun je vrijuit luisteren en praten met de beller.

“Els is een warme, meelevende vrouw of man met levenservaring, die de tijd voor iemand heeft, kan luisteren en meedenken. Niet iemand die professioneel te werk gaat.”

Ben je spontaan, hartelijk, kun je goed luisteren, heb je de tijd om iets te delen en ben je begaan met je medemens? Ben je geen professionele hulpverlener? En heb je interesse?

Stichting Bel Els zoekt Elsen.Wij willen graag een telefonische afspraak met je maken om je wat meer te vertellen over het werken als vrijwilliger bij onze stichting. En natuurlijk willen wij jou ook beter leren kennen.

Meer weten? Stuur een e-mail naar vriendin@belels.nlBel ELS 0900 700 7777